ua en ru

Референдум в Польщі провалився

Референдум в Польщі провалився Фото: референдум в Польщі

Явка на референдумі в Польщі склала неповних 8%

Референдум в Польщі провалився, оскільки явка виборців за підсумками 32 з 52 виборчих округів склала неповних 8%. Про це свідчать дані, оприлюднені вранці на сайті Державної виборчої комісії, передає Польське Радіо.

Згідно з даними Державної виборчої комісії, явка на референдумі в Польщі склала 7,48%. Зазначимо, плебісцит буде визнаний недійсним, якщо в ньому взяло участь менше, ніж половина тих, хто має право голосу. При цьому право голосу мають у Польщі близько 30,5 млн громадян.

Полякам на референдумі запропонували відповісти на 3 питання. Згідно з неповними результатами, на питання про запровадження одномандатних виборчих округів на виборах в Сейм "так" відповіло 79,88% виборців. Позитивно щодо збереження колишнього способу фінансування політичних партій з державного бюджету висловилося 16,44%. "Так" на питання про запровадження принципу загального розгляду суперечностей щодо трактування деяких положень податкового законодавства на користь платника податків відповіло 94,22% з тих, хто взяв участь у референдумі.

Остаточні дані референдуму будуть відомі сьогодні близько 18:00 за варшавським часом.

Нагадаємо, в Польщі вчора, 6 вересня, пройшов загальнонаціональний референдум.