ua en ru

Реалізація програми розвитку туризму і курортів до 2022 р. вдвічі збільшить потік туристів в Україну, - Вілкул

Реалізація концепції цільової програми розвитку туризму і курортів до 2022 р. збільшить в'їзний потік туристів в Україну вдвічі та доведе кількість робочих місць у туризмі до 1 млн. Про це заявив віце-прем'єр-міністр України Олександр Вілкул, повідомляє прес-служба віце-прем'єр-міністра.

"Туризм в Україні поступово стає галуззю, що впливає на економіку країни. Ми маємо підтримати позитивний тренд його розвитку. Це стосується і створення необхідної інфраструктури, і якісного промо за кордоном, і проведення загальноєвропейських та світових спортивних заходів. Наприклад, Євробаскету-2015 - європейського свята баскетболу. Враховуючи унікальні можливості України, туризм може стати однією з точок росту", - заявив Вілкул.

Для цього, за словами Вілкула, під його керівництвом розробляється концепція цільової програми розвитку туризму і курортів до 2022 р., реалізація якої, за підрахунками експертів, збільшить в'їзний потік туристів в Україну вдвічі та доведе кількість робочих місць у туризмі до 1 млн.

Вілкул зазначив, що в результаті реалізації програми планується істотно поліпшити показник вкладу туризму в економіку, а саме: в'їзний потік збільшити у 2 рази, надходження до бюджету - в 2,5 раза, інвестиції - з 9 до 40 млрд грн.

"Завданнями Програми розвитку туризму і курортів до 2022 р. є створення системи держпідтримки галузі, удосконалення законодавства в сфері туризму, забезпечення раціонального використання і охорони туристичних рекреаційних ресурсів, поширення інформації про туристичні можливості України на міжнародному ринку і всередині держави, модернізація рекреаційно-курортної сфери", - заявив Вілкул.

У 2012 р. Україну відвідало 24,6 млн. іноземних туристів (у 2011р. - 23,5 млн). Платежі до держбюджету, за даними Міністерства доходів і зборів, від туристичної діяльності у 2012 р. становили більше 1,5 млрд грн, що на 19,5% більше, ніж у 2011 р. У минулому році обсяг послуг, наданих вітчизняними туристичними операторами збільшився на 21%, порівняно з 2011 р. і становив 11,9 млрд грн.

Наразі, відповідно до рейтингу Всесвітньої ради з туризму і подорожей вклад туризму у ВВП України в 2012 р. склав 3,6 млрд дол.(або 2,2% від ВВП), завдяки цьому Україна посіла 60-е місце у світовому рейтингу за вкладом туризму у ВВП.

Читайте також: Азаров доручив розробити цільову програму розвитку туризму та курортів до 2023 р