ua en ru

Розвиток "оборонки" в Чернігівській обл. поліпшить добробут жителів регіону, - Березенко

Розвиток підприємств оборонної галузі Чернігівської області буде вигідним для жителів регіону. Про це заявив голова ради регіонального розвитку області Сергій Березенко під час візиту на підприємства регіону, які задіяні в матеріально-технічному забезпеченні Збройних Сил України, пише місцеве видання "Високий вал".

"Дуже добре, що з'явилися замовлення. Звичайно дуже прикро, що вони пов'язані з війною, з АТО на сході. Але ми повинні використати цей час, щоб підняти підприємства. Ні в якому разі не може бути "мінус". Ця ситуація повинна бути трампліном, щоб підприємства працювали на повну потужність, щоб більше чернігівців отримали роботу з гідною оплатою. Щоб збільшувалася зарплата працівників, які вже можуть пишатися тим, що працюють на підвищення обороноздатності країни, створюють її потенціал, як світового гравця на ринку озброєнь", - сказав Березенко.

За його словами, в даний час першочерговим пріоритетом для держави є імпортозаміщення в оборонній галузі. І підприємства регіону повинні розвиватися в цьому напрямку задля покращення добробуту своїх колективів, за кожним з яких стоїть не одна сім'я.

"Держава вперше виявилася в умовах, коли імпортозаміщення в оборонній сфері є пріоритетом №1. Ми повинні замінювати продукцію сусідньої держави-агресора, з яким до цього часу десятки років кооперувалися. Коли ми взагалі не будемо залежати від російських деталей, то зможемо реалізовувати готову продукцію, яка має попит на ринку. Наш "Укроборонпром" входить до десятки постачальників зброї у світі. Президентом поставлено завдання увійти в п'ятірку. Це означає, що буде більше замовлень, відповідно розвиток підприємств. А за кожним з них стоїть колектив, конкретні сім'ї. Чернігівці отримають вигоду від збільшення робочих місць, збільшення розміру зарплати", - наголосив у коментарі журналістам чиновник.

Нагадаємо, що Президент України Петро Порошенко уповноважив Березенко вивчити потенціал і можливості збільшення обсягів державного замовлення для оборонних підприємств Чернігівщини.

15 травня, виконуючи доручення Глави держави Березенко зустрівся з керівництвом та колективами науково-виробничого комплексу "Прогрес" (Ніжин), ПАТ "ЧеЗаРа", ПАТ "Сіверянка" та Державного підприємства "171 Чернігівський ремонтний завод", де обговорив можливості освоєння нових видів продукції для армії та інвестицій у нові розробки.