ua en ru

Розвідка США заявляє про відсутність прямих доказів причетності РФ до катастрофи Boeing-777

Розвідка США заявляє про відсутність прямих доказів причетності РФ до катастрофи Boeing-777, передає радіо "Свобода".

Розвідка США заявляє про відсутність прямих доказів причетності РФ до катастрофи Boeing-777, передає радіо "Свобода".

За словами розвідників США, прямих доказів причетності Росії до авіакатастрофи немає. Вони припускають, що сепаратисти збили пасажирський літак ракетою SA-11 "земля-повітря".

Розвідники США відзначають, що Росія продовжує доставляти бойовикам на Донбасі зброї, включаючи ракети і танки. Але, зазначають вони, невідомо, чи брали росіяни участь у запуску ракети, яка потрапила в пасажирський літак. Розвідники також не можуть сказати, тренувала Росія бойовиків, які запустили ракету.

У понеділок президент США Барак Обама заявив, що літак малайзійських авіаліній "був збитий з території, контрольованої сепаратистами". Обама також підкреслив, що Росія тренувала сепаратистів і "озброювала їх, поставляючи, зокрема, зенітну зброю".

Літак авіакомпанії "Малайзійські авіалінії", який летів рейсом Амстердам (Нідерланди) - Куала-Лумпур (Малайзія), зазнав аварії 17 липня на сході України. СБУ розпочала кримінальне провадження за статтею "теракт". Крім того, СБУ опублікувала перехоплені записи розмов, з яких випливає, що літак збили саме бойовики. СБУ заявляє, що має докази, що доставленими для цього з Росії зенітно-ракетними комплексами "Бук" керували російські військові фахівці.

На борту літака перебували 298 осіб, у тому числі 15 членів екіпажу, всі вони загинули.