ua en ru

Розвідка США встановила факти стеження адміністрації Обами за командою Трампа, - Fox News

Розвідка США встановила факти стеження адміністрації Обами за командою Трампа, - Fox News Фото: Дональд Трамп і Барак Обама

Стеження за командою Трампа велося під час передвиборної кампанії в США в 2016

Розвідка Сполучених Штатів Америки встановила факти стеження адміністрації колишнього президента Барака Обами за командою нинішнього президента США Дональда Трампа під час президентської кампанії. Про це повідомляє Fox News.

Повідомляється, що Конгресу США будуть надані "неспростовні докази" того, що адміністрація Обами стежила за командою Трампа, а, можливо, і за самим Трампом. Доповідь буде представлена в Комітеті з розвідки палати представників США у п'ятницю, 24 березня.

У середу голова комітету з розвідки палати представників Девін Нуньєс ознайомився з даними розвідки про шпигунство за командою Трампа. Також Нуньєс надав ЗМІ розмиті дані про інформацію розвідки.

За словами співрозмовників телеканалу в Білому домі, Нуньєс отримав інформацію з різних джерел. На його думку, дані були зібрані законно. За словами джерел телеканалу, ці дані розвідка зібрала ще до того, як Трамп звинуватив Обаму в стеженні в Twitter 4 березня.

Очікується, що агентство національної безпеки США надасть документи щодо стеження в п'ятницю. Їх інформація повинна бути ширше, ніж дані Нуньєса.

Нагадаємо, 4 березня Трамп звинуватив Обаму в прослуховуванні його телефону під час виборів.