ua en ru

Розвідка США вважає заяву Путіна про ядерну зброю "дивною"

Розвідка США вважає заяву Путіна про ядерну зброю "дивною" Фото: розвідка США відреагувала на слова Путіна про готовність ядерної зброї (Getty Images)

У розвідці США назвали заяву Путіна про ядерну програму "дуже дивною і незвичайною". І вважають, що воно задумане, як "залякування".

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на CNN.

Директор Національної розвідки США Авріл Хейнс заявила законодавцям, що заява президента Росії Володимира Путіна про підвищення рівня готовності своїх ядерних сил, була "дуже незвичайною".

Вона зазначила, що цю заяву краще розуміти, як попередження, а не як безпосередню загрозу Сполученим Штатам.

"Ми, очевидно, дуже серйозно ставимося до того, що він сигналізує таким чином. Але ми думаємо, що він ефективно сигналізує, що намагається утримати НАТО від втручання в конфлікт в Україні. Це була його головна мета", - сказала Хейнс в комітеті Палати представників з розвідки.

Вона додала, що заява Росії про переведення російських стратегічних сил в "статус особливої бойової готовності" не належить до технічного терміну, "як його розуміють в їх системі".

Розвідувальне співтовариство уважно відстежувало будь-які стратегічні дії Росії, але не бачить нічого, що вказувало б на те, що Путін робить щось відмінного від того, що вони бачили раніше.

Всі оперативні та тільки перевірені новини без російської пропаганди та фейків - в групах РБК-Україна в Telegram і Viber. Приєднуйся!

Перемога буде за нами! Слава Україні!