ua en ru

Розвідка повідомила про прибуття на Донбас десантників із Костроми

Розвідка повідомила про прибуття на Донбас десантників із Костроми Фото: російські десантники

Зокрема для активізації диверсійно-розвідувальних дій на Донбасі

Українська розвідка заявила про прибуття підрозділу зі складу 331 парашутно-десантного полку (Кострома) 98 повітрянодесантної дивізії (Іваново) Повітрянодесантних військ Збройних сил Росії. Про це повідомляє прес-служба Головного управління розвідки Міністерства оборони.

"Підтверджено прибуття підрозділу зі складу 331 парашутно-десантного полку (Кострома) 98 повітрянодесантної дивізії (Іваново) Повітрянодесантних військ ЗС РФ для активізації диверсійно-розвідувальних дій у районах н. п. Авдіївка, Красногорівка, Зайцево, Луганське", - йдеться в повідомленні.

Також розвідкою зафіксовано чергові факти постачання боєприпасів із території РФ.

"Через н. п. Донецьк (Ростовська область, РФ) до тимчасово окупованої території Луганської області переміщено 35 вантажних автомобілів із боєприпасами", - доповіли у відомстві.


Крім того, за даними розвідки, з огляду на значні бойові та санітарні втрати 9 ошмсп мп, а також чисельні випадки відмови військовослужбовців полку від подальшої участі у бойових діях та дезертирства, командування 1 АК (Донецьк) ЗС РФ прийняло рішення про його негайне доукомплектування.

"Протягом 30 червня - 1 липня до складу 9 ошмсп мп прибуло близько 100 осіб із числа засуджених, які відбували покарання у місцях позбавлення волі на тимчасово окупованій території Донецької області та достроково звільнені по амністії після підписання контрактів із російським окупаційним командуванням щодо проходження військової служби", - повідомили в ГУР.

Нагадаємо, раніше представник ГУР Міноборони Вадим Скібіцький повідомив, що протягом червня був проведений комплекс заходів, спрямований на підвищення активності і підвищення бойової готовності так званих 1-го і 2-го армійських корпусів російських окупаційних військ на Донбасі.