ua en ru

За останній місяць активність бойовиків в зоні АТО підвищилася, - розвідка

За останній місяць активність бойовиків в зоні АТО підвищилася, - розвідка Фото: в ГУР розповіли про підвищення активності бойовиків на Донбасі

Особливо активізувалася російська розвідка із застосуванням диверсійно-розвідувальних груп

Протягом червня був проведений комплекс заходів, спрямований на підвищення активності і підвищення бойової готовності так званих 1-го і 2-го армійських корпусів російських окупаційних військ на Донбасі. Про це повідомив представник Головного управління розвідки Міноборони України Вадим Скібіцький в ефірі "5 каналу".

"За червень місяць активність бойовиків підвищилася. І ця активність спостерігається не тільки в обстрілах, або окремих тактичних діях, які зараз ми бачимо кожного дня, це був проведений комплекс заходів, який був спрямований саме на підвищення активності і підвищення бойової готовності цих двох корпусів російських окупаційних військ", - зазначив він.


Скібіцький розповів, що за останній місяць особливо активізувалася російська розвідка із застосуванням диверсійно-розвідувальних груп.

"Безпосередньо з Росії приїжджали комісії Генштабу ЗС Російської Федерації, Південно-військового округу, які перевіряли готовність, перевіряли бойові документи, всі заходи, які здійснюють у бойових підрозділах. Дуже активізувалася розвідка із застосуванням диверсійно-розвідувальних груп, безпілотних літальних апаратів", - наголосив представник ГУР.

Він також повідомив, що з середини червня спостерігається і активна "розвідка боєм", що в особливо помітно на Південному та на Маріупольському напрямках.

"Тобто йшла планова підготовка бойовиків, окупаційних військ до нагнітання обстановки і активізації бойових дій", - констатував Скібіцький.

Нагадаємо, керівництво Росії продовжує виділяти кошти для розширення пропаганди та активізації інформаційно-психологічних операцій проти України з тимчасово окупованих територій Донбасу.