ua en ru

Розвідка повідомила про чергові втрати російських військових на Донбасі

Розвідка повідомила про чергові втрати російських військових на Донбасі Фото: найбільші втрати ЗС РФ несуть під Авдіївкою та Мар'їнкою

16 квітня поранено 13 військовослужбовців РФ

Українська розвідка заявила про чергові втрати російських військовослужбовців на Донбасі. Про це повідомляє прес-служба Головного управління розвідки Міністерства оборони.

Зокрема йдеться про втрати у складі частин та з’єднань 1 АК (Донецьк) ЗС РФ, що намагаються витіснити сили АТО з н. п. Авдіївка та Мар’їнка і здійснюють диверсійно-розвідувальні акції у районі н. п. Широкине Донецької області.

"16 квітня поранено 13 військовослужбовців зі складу 11 окремого мотострілецького полку (Макіївка), 9 окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти (Новоазовськ), 3 (Горлівка) та 100 (Донецьк) окремих мотострілецьких бригад", - наголошено в повідомленні.


Також розвідка заявила, що в ніч із 15 на 16 квітня під час повернення з бойових стрільб у районі н. п. Мосьпине в колоні бойової техніки 5 окремої мотострілецької бригади (Макіївка) сталась дорожньо-транспортна пригода, що призвела до пошкодження бойової техніки.

"Перебуваючи у стані сильного алкогольного сп’яніння, механік-водій бойової машини не справився з керуванням та здійснив зіткнення з іншою БМП, унаслідок чого один військовослужбовець загинув, двоє отримали важкі травми, а дві бойові машини потребують складного відновлювального ремонту", - доповіли у відомстві.

Крім того, за даними розвідки, 14 квітня померли 2 військовослужбовці 9 окремого штурмового мотострілецькому полку морської піхоти (Новоазовськ): через алкогольне отруєння - командир взводу гаубичного самохідного артилерійського дивізіону, а через передозування наркотиками - офіцер відділу бойової підготовки штабу полку.

Нагадаємо, раніше розвідка заявляла про 9 загиблих і 20 поранених російських військових на Донбасі.