ua en ru

Розвідка повідомила про демонтаж бойовиками потужностей "Донбасскабеля"

Розвідка повідомила про демонтаж бойовиками потужностей "Донбасскабеля" Фото: бойовики на Донбасі

Бойовики демонтували і вивезли в Росію спецобладнання для виготовлення дроту

Проросійські бойовики у Донецьку демонтували і вивезли в Росію спеціальне обладнання для виготовлення дроту заводу "Донбаскабель". Про це йдеться в повідомленні прес-служби Головного управління розвідки Міноборони України.

"Встановлені чергові факти знищення Російською Федерацією промислових потужностей Донбасу. Зокрема, демонтовано і вивезено в Росію спеціальне обладнання з виготовлення мідної дроту для шахтного обладнання ВАТ "Донбаскабель" (Донецьк)", - йдеться в повідомленні.

Відзначимо, що завод "Донбаскабель" з 2007 року входить в структуру ВАТ "Севкабель-Холдинг" (Санкт-Петербург, Росія).

Крім того, розвідка повідомляє про чергові факти грубого порушення дисципліни і низького рівня морально-психологічного стану в рядах бойовиків.

"Зокрема, військовослужбовцем 9 окремого мотострілецького полку (Новоазовськ) 1 АК під дією наркотичних речовин здійснена спроба підриву ручної гранати в розташуванні особового складу підрозділу", - йдеться в повідомленні.

Також повідомляється, що на підконтрольних бойовикам територіях погіршується криміногенна обстановка.

"24 січня групою озброєних осіб під керівництвом колишнього заступника командира танкового батальйону з озброєння 1 окремої мотострілкової бригади (Комсомольське) 1 АК скоєно збройний напад на пункт постачання зазначеного батальйону. Викрадені боєприпаси та паливно-мастильні матеріали; командування 9 окремого мотострілецького полку проводить розслідування за фактом мародерства особового складу у н. п. Ленінське (Новоазовський район). Встановлено розкрадання військовослужбовцями зенітно-ракетної батареї осель місцевих жителів", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, лідер ДНР Захарченко погрожує не пустити на Донбас оціночну місію ООН.