ua en ru

Захарченко погрожує не пустити на Донбас оціночну місію ООН

Захарченко погрожує не пустити на Донбас оціночну місію ООН Фото: Олександр Захарченко

Глава ДНР заявив, що місію ООН чекають, тільки якщо мета її візиту – гуманітарна

Голова так званої "Донецької народної республіки" (ДНР) Олександр Захарченко погрожує не пустити на Донбас оціночну місію ООН, у разі "негуманітарного" характеру її завдань, передає сепаратистський "Донецьке агентство новин".

За словами Захарченко, ДНР готова приймати допомогу для вирішення конкретних завдань. "Але Київ при цьому розганяє інформацію про те, що візит оонівців - це попередній крок до того, щоб надіслати на Донбас "блакитні каски. Можливо, в Києві брешуть, але офіційного спростування від штаб-квартири ООН ми поки що не чули", - заявив Захарченко.

"Якщо ж ми від штаб-квартири ООН отримаємо підтвердження про те, що їх місія має виключно гуманітарний характер, то ласкаво просимо. Ми не відмовляємося від допомоги, якщо ця допомога щира і не переслідує інші - політичні або військові цілі, що можуть завдати шкоди Донецької Народній Республіці", - додав глава ДНР.

Нагадаємо, 23 січня в Україні почала роботу оціночна місія ООН. До складу місії увійдуть представники Програми розвитку ООН, Дитячого фонду ООН та Служби ООН з розмінування.