ua en ru

Розвідка повідомляє про 4 загиблих та 7 поранених військових РФ на Донбасі

Розвідка повідомляє про 4 загиблих та 7 поранених військових РФ на Донбасі Фото: військові РФ на Донбасі

Розвідка відмічає факти відкритої непокори у підрозділах російських окупаційних військ

Розвідка повідомляє про 4 загиблих та 7 поранених військовослужбовців Російської Федерації на Донбасі. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

"Зафіксовано чергові втрати у розвідувальних підрозділах частин та з’єднань 1 АК (Донецьк) ЗС РФ, що діяли у складі диверсійно-розвідувальних груп 30 березня: загинуло два та отримало поранення три російських військовослужбовця 5 окремої мотострілецької бригади (Донецьк); загинув один та отримало поранення два російських військовослужбовця 3 окремої мотострілецької бригади (Горлівка);загинув один та отримали поранення два російські військовослужбовці 9 окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти (Новоазовськ)", - йдеться у повідомленні.


Як зазначається, у Новоазовську один диверсант отримав поранення під час невдалої спроби пророблення проходу в мінних загородженнях. Інший поранений - наслідок помилки при поверненні ДРГ з бойового завдання: в результаті перестрілки з власними підрозділами передових позицій поранення отримав начальник розвідки штабу полку підполковник ЗС РФ Микола Маршин.

"З огляду на небезпеку участі в активних бойових діях та поступового розуміння неминучості покарання за скоєння воєнних злочинів на тимчасово окупованих територіях сходу України, відмічаються факти відкритої непокори у підрозділах російських окупаційних військ 2 АК (Луганськ) ЗС РФ", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, 29 березня до штабу 2 АК прибула комісія Центру територіальних військ (Новочеркаськ) Південного ВО ЗС РФ для розслідування випадків відкритої непокори командирів середньої ланки у т.ч. відмови від виконання наказів та розпоряджень командування корпусу, що суперечать мінським домовленостям.

Нагадаємо, вчора розвідка повідомляла про 3 загиблих та 5 поранених військових РФ на Донбасі.