ua en ru

Розвідка назвала кількість російських офіцерів у формуваннях "ЛДНР"

Розвідка назвала кількість російських офіцерів у формуваннях "ЛДНР" Фото: Вадим Скібіцький (uacrisis.org)

Бойовиками на Донбасі командують близько 750 офіцерів Збройних сил Росії

У складі збройних формувань, так званих, Донецької та Луганської "народних республік" знаходяться 750 офіцерів Збройних сил Російської Федерації. Про це повідомив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький, передає прес-служба ГУР.

"За нашими даними, до 750 офіцерів Збройних сил РФ займають різні посади в 1 і 2 армійських корпусах, починаючи від командувача корпусу і закінчуючи радниками і різного роду інструкторами. У травні розпочалася ротація командного складу. З території РФ заходять нові офіцери. І це реальні кадрові військовослужбовці Росії", - заявив Скібіцький.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області переніс підготовче засідання по справі бразильського бойовика так званої "Донецької народної республіки" Рафаеля Лусваргхі на 7 травня. Напередодні праві радикали з організації С14 затримали його в Києві. У січні 2017 року бразильця засудили до 13 років ув'язнення, проте вирок скасували через процесуальні порушення.