ua en ru

Розвідка ФРН кілька років стежила за Інтерполом і Європолом, - Der Spiegel

Розвідка ФРН кілька років стежила за Інтерполом і Європолом, - Der Spiegel Фото: BND

Розвідслужба стежила за телефонами, факсами та електронною поштою слідчих

Німецька розвідувальна служба (BND) протягом кількох років стежила за десятками офісів Інтерполу на декількох континентах. Про це повідомляє Der Spiegel, посилаючись на документ у розпорядженні видання.

"В додаток до штаб-квартири Інтерполу в Ліоні, Франція, секретна служба Німеччини також була підключена до поліцейської мережі в Австрії, Данії, Бельгії, Греції, Іспанії, Італії та США протягом більш тривалого періоду часу. Стеження зачепило в цілому десятки офісів Інтерполу - від Латинської Америки до Росії", - йдеться в повідомленні.

Згідно з документом, розвідслужба включила в свій список для спостереження адреси електронної пошти, номери телефонів і факсів слідчих. Також, стеження велося за поліцейською службою ЄС - Європолом в Гаазі, Нідерланди, а також за декількома співробітниками національної поліції.

У лютому Der Spiegel повідомляв про те, що BND також шпигувала за телефонами, факсами та електронними листами кількох новинних організацій, включаючи New York Times і Reuters.

Діяльність BND зазнала інтенсивного аналізу в ході розслідування в парламенті Німеччини тверджень про те, що Агентство національної безпеки США провадило масове шпигунство за межами Штатів, в тому числі прослуховувало стільниковий телефон, що викристовувався канцлером Ангелою Меркель.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Туреччині розкритикували заяви глави BND Бруно Каля, який повідомив про відсутність доказів того, що за організацією спроби військового перевороту в Туреччині в липні 2016 року варто рух проповідника Фетхуллаха Гюлена.