ua en ru

Розрив відносин з Росією і з іншими країнами МС кине Україну в економічну безодню, - глава Севастопольської МДА

Розрив відносин з Росією і з іншими країнами Митного союзу кине Україну в економічну безодню, заявив сьогодні на позачерговій сесії міськради голова Севастопольської МДА Володимир Яцуба.

«Опозиція, активно підтримувана прихильниками «кольорових революцій», вивело студентство на евромайдани. На жаль, мирні демонстрації переросли в масові заворушення... Йде захоплення державних установ, в тому числі і тих, які забезпечують нормальну життєдіяльність міст. Створено так званий штаб національного опору, в центрі Києва будуються барикади, звучать заклики до всеукраїнського страйку, все більш часто в промовах мітингувальників містяться вимоги відставки уряду та Президента. Опозиціонери, спраглі необмеженої влади будь-якою ціною, дійшли до того, що на сайті Білого дому в США розмістили петицію із закликом ввести в Україну американські війська для повалення законної влади. Хіба справжній «патріот» буде добровільно звертатися до іншої держави, з проханням окупувати його країну? Хіба справжній патріот буде кидати свій народ у вогонь кривавої революції? А саме дії фашистських молодчиків, спрямовані на силове захоплення державних установ і блокування їх роботи, можуть призвести до кровопролиття», - сказав Яцуба.

«Продовження подібних масових акцій може призвести до незворотних змін у політичній ситуації в країні. Якщо ситуація буде загострюватися і далі, а тим більше підігріватися ззовні, Україна може очікувати протистояння в суспільстві і розкол по лінії Дніпра. Така ситуація загрожує втратою контролю над становищем у країні, розбалансуванням економіки і зрештою втратою державної самостійності, оскільки вже зараз звучать заклики чинити на українське керівництво зовнішній тиск. Ми можемо опинитися на межі національної катастрофи», - підкреслив Яцуба.