ua en ru

Розроблений Кабміном законопроект про регулювання будівельної діяльності буде поданий до ВР найближчим часом, - М.Азаров

Розроблений Кабінетом міністрів законопроект про регулювання будівельної діяльності України буде поданий до Верховної Ради найближчим часом. Про це на початку засідання Кабміну заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров, передає кореспондент РБК-Україна.
"Практично в найближчі дні цей законопроект буде переданий у ВР", - підкреслив М.Азаров і додав, що "це дуже важливий крок, оскільки на сьогоднішній день система дозволів та погоджень у містобудівній діяльності відлякує інвесторів і затримує реалізацію будівельних проектів".
За словами прем'єра, даний законопроект був розроблений фахівцями в будівельній сфері і при його розробці "ми визначили, як вирішити проблеми, які накопичилися, і як створити каталізатори для відновлення будівництва". "У результаті ми отримали без перебільшення революційний закон. Там встановлений граничний термін оформлення дозволу на будівництво не більше ніж 30 діб. Це у порівнянні з тим, що сьогодні отримання дозволу може тривати до двох років, дійсно революція", - впевнений М.Азаров.
За його словами, даним документом передбачається зменшення в 4 рази кількості дозвільних процедур і, як мінімум, в 7 разів скорочення часу на отримання дозвільних документів. М.Азаров вважає, що введення передбачених цим законом норм, спростить дозвільні процедури в будівництві, оптимізує вартість споруд об'єктів і мінімізує корупцію, "адже дозвільна система в цій же сфері стане прозорою і контрольованою".