ua en ru

Викрито чиновників держпідприємства, які ухилились від податків на 384 млн гривень

Викрито чиновників держпідприємства, які ухилились від податків на 384 млн гривень Фото: Сергій Білан

У бюджет на даний час відшкодовано майже 85 млн гривень

Співробітники податкової міліції викрили посадових осіб одного з державних підприємств, уклонившихся від сплати майже 384 мільйонів гривень податків. Про це заявив перший заступник голови ГФС Сергій Білан у Facebook.

"Співробітники податкової міліції Офісу великих платників викрили посадових осіб одного з державних гірничо - збагачувальних комбінатів, які ухилилися від сплати майже 384 мільйонів гривень податків", - заявив Білан.

За його словами, в ході розслідування кримінального провадження, відкритого за ч. 3 ст. 212 (ухилення від сплати податків, зборів (обов'язкових платежів) КК, було встановлено, що група осіб не сплатила в повному обсязі частини чистого прибутку та неправомірно занизила суму авансового внеску при виплаті дивідендів, нарахована за результатами останнього податкового періоду, що призвело до заниження податкових зобов'язань з податку на прибуток.

Такі дії дозволили зловмисникам ухилитися від сплати податків на суму майже 384 мільйонів гривень. В результаті вжитих співробітниками податкової міліції заходів, у бюджет на даний час відшкодовано майже 85 млн гривень. Відшкодування завданих збитків продовжиться.

Співробітники податкової міліції Офісу великих платників викрили посадових осіб одного з державних підприємств, які ухил...

Опубліковано Сергієм Біланом 15 травня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про заяву Державної фіскальної служби, що в січні-квітні 2017 року до зведеного бюджет надійшло 260,6 млрд гривень податків і зборів, що на 61,4 млрд гривень, або на 30,8% більше відповідного періоду минулого року.