ua en ru

Викриття злочинів торгівлі людьми у зросли 5 разів за рік

Викриття злочинів торгівлі людьми у зросли 5 разів за рік Фото: для запобігання торгівлі людьми в Україні створено спецпідрозділ

Жертви були вивезені до Росії, Китаю та ОАЕ

За 2017 рік викриття злочинів із торгівлі людьми зросло у п'ять разів. Про це повідомив голова Державної прикордонної служби України Петро Цигикал, передає кореспондент РБК-Україна.

"За 2017 рік зросло викриття злочинів із торгівлі людьми у п'ять разів. Було створено спеціальний підрозділ для аналізу ризиків по цим злочинам. Всього двоє засуджених є наразі по таким злочинам. Згідно з нашою інформацією, жертви були вивезені до Росії, Китаю та ОАЕ. Нами було попереджено 86 випадків вивезення людей за кордон", - повідомив Цигикал.

Заступник Міністра соціальної політики України Наталія Федорович зазначила, що вже підготовлено низку змін до законодавства у сфері посилення протидії торгівлі людьми.

"В минулому році підготовлено низку змін до законодавства у сфері посилення протидії торгівлі людьми. Нам потрібно серйозно посилити інформаційні кампанії задля більшого усвідомлення цього громадянами. Перед нами стоїть задача збільшення фінансування. Наразі ми вже збільшили втричі виплати жертвам торговців людьми. Ми вдячні підтримці Сполучених Штатів", - зазначила вона.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у 2017 році в Україні виявлено 346 фактів торгівлі людьми. Це на 231 випадок більше, ніж у 2016 році.