ua en ru

У різних областях України заблокували близько 50 вантажівок з львівським сміттям

У різних областях України заблокували близько 50 вантажівок з львівським сміттям Фото: вантажівки з львівським сміттям

Міська влада Львова просить Авакова сприяти розблокуванню вантажівок

У різних областях України залишаються заблокованими близько 50 вантажівок, які здійснюють вивезення львівського сміття на полігони. Про це заявив міський голова Львова Андрій Садовий, передає zaxid.net.

За словами Садового, близько 50 вантажівок з львівським сміттям заблоковані в різних регіонах або стоять на штрафмайданчиках. Крім того, в самому місті переповнені сміттєві контейнери на 257 майданчиках, а зі Львова не вивезено близько 1 тис. тонн сміття при щоденному додаванні ще 500-600 тонн.

"Всі перевізники заявили, що не мають можливості вивозити сміття за межі області. На сьогоднішній день транспортувати відходи за межі Львівської області неможливо, тому що машини не повертаються. Претензій до львівської поліції немає, мова йде про ситуацію по Україні", -зазначив Садовий.

Він також закликав голову Львівської ОДА Олега Синютку звернутися в Кабмін та до глави МВС України Арсена Авакова з вимогою не затримувати вантажівки зі сміттям. За словами Синютки, від міської влади Львова не надходили звернення з зазначенням перевізників, номерів автомобілів і даними про те, де і хто їх блокував.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Полтавській області затримали вантажівки з львівським сміттям.