ua en ru

Розміщення єврооблігацій МХП дозволить компанії погасити короткострокові кредити і почати будівництво нової фабрики, - аналітики.

Розміщення «Миронівським хлібопродуктом» єврооблігацій на 330 млн дол. з терміном погашення в 2015 р. на додаток до тих, які підлягають обміну в 2011 р., дозволить холдингу погасити 100 млн дол. короткострокових банківських кредитів і почати роботи з будівництва нової птахофабрики у Вінницькій обл., вважають аналітики інвестиційної групи «Сократ».

«Компанія вже виділила 15 млн дол. капітальних витрат на 2010 р. на підготовку проектної документації для нових об'єктів. Нові птахофабрики будуть побудовані в 4 етапи з потужністю 110 тис. т кожна. Перша черга, ймовірно, буде запущена вже в середині 2013 р.», - говорять вони.

Аналітики відзначають, що залучення 330 млн. дол. шляхом нового випуску єврооблігацій підтримає розвиток МХП. «Залучені кошти будуть направлені на рефінансування короткострокового банківського боргу на суму 110 млн дол., розширення виробництва і збільшення земельного банку компанії. Ми оцінюємо облігації МХП, як привабливу інвестиційну можливість, і вважаємо, що справедливий спред до суверенної кривої складає 200-250 б.п.», - говорить аналітик інвестиційної компанії Phoenix Capital Дмитро Бородай.