ua en ru

Літак Як-42, який розбився під Ярославлем, був внесений ЄС в список недостатньо безпечних літаків

Літак Як-42, який розбився під Ярославлем, був внесений ЄС в список недостатньо безпечних літаків. Про це йдеться в повідомленні комісії з транспорту Європейського союзу від 19 квітня 2011 р.
У список ЄС увійшли понад 100 російських літаків, що не відповідають європейським вимогам безпеки. У їх число входив і Як-42 з бортовим номером 42433 авіакомпанії "Татарстан", на якому до Мінська летіли хокеїсти "Локомотива".

Нагадаємо, сьогодні під Ярославлем в 15:05 за київським часом розбився літак Як-42. На борту повітряного судна перебувала хокейна команда "Локомотив" (Ярославль), яка летіла до Білорусі для участі в запланованому на 8 вересня 2011 р. матчі з клубом "Динамо" (Мінськ). За останніми даними, на борту потерпілого крах Як-42 знаходилися 45 чоловік, з них двоє - член екіпажу Олександр Сизов і хокеїст Олександр Галімов - вижили, але перебувають у вкрай важкому стані. За фактом авіакатастрофи порушено кримінальну справу за ст.263 (порушення правил безпеки руху повітряного транспорту) Кримінального кодексу РФ.