ua en ru

Ратифікація угоди про асоціацію України і ЄС буде залежати від внутрішньої ситуації в Україні, - Тейшейра

Процес ратифікації угоди про асоціацію України і Європейського Союзу (ЄС) буде залежати від внутрішньої ситуації в Україні. Про це повідомив глава представництва ЄС в Україні Жозе Мануел Пінту Тейшейра, передає кореспондент РБК-Україна.

"Угода про асоціацію України з ЄС перед ратифікацією має бути підписана. І воно не може бути ратифікована без підписання. Тому спочатку країни ЄС повинні прийняти політичне рішення про свою згоду підписати такий документ з Україною. А тільки після цього буде ратифікація угоди в національних парламентах ЄС", - зазначив він.

Тейшейра знову нагадав, що ЄС турбує вибіркове використання правосуддя щодо екс-прем'єра України Юлії Тимошенко і екс-глави МВС Юрія Луценка:

"Викликає стурбованість те, як була змінена Конституція України, як пройшли місцеві вибори...Якщо нинішня ситуація буде тривати, то серед лідерів європейських країн, а також парламентів, є занепокоєння тим, що відбувається на Україні", - додав Тейшейра.

Нагадаємо, Україна і Євросоюз 30 березня в Брюсселі парафували угоду про асоціацію та ЗВТ. 31 березня голова парламентського комітету у справах ЄС Гунтер Кріхбаум заявив, що ратифікація угоди про асоціацію між Україною і ЄС в німецькому Бундестазі на даному етапі неможлива.