ua en ru

Розстріляний в Кременчуці суддя займався справами учасників акцій протесту, - МВС

Розстріляний у Кременчуці суддя займався справами учасників акцій протесту.

Розстріляний у Кременчуці суддя займався справами учасників акцій протесту. Про це повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ України (МВС).

"Загиблий суддя нещодавно обирав запобіжний захід кільком учасникам протестних акцій. Вони брали участь у захопленні будівлі міської ради, що відбувалося в січні цього року", - йдеться в повідомленні міліції.

Раніше слідство перекваліфікувало кримінальну справу по даному випадку з ч. 2 ст. 15, ч. 1 ст. 115 (замах на вбивство) на п. 12 год. 2 ст. 115 (умисне вбивство, вчинене за попередньою змовою групою осіб) та ст. 379 (вбивство судді у зв'язку з його діяльністю, пов'язаною із здійсненням правосуддя) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, вчора ввечері, 11 лютого 2014 р., було зроблено кілька пострілів у суддю Автозаводського районного суду Кременчука 34-річного Олександра Лободенка, який повертався додому з роботи.

"Двоє злочинців зробили кілька пострілів у спину судді. На місці вилучено залишки патронів до гладкоствольної зброї", - йдеться у повідомленні ВЗГ МВС України.

Від отриманих поранень суддя Автозаводського районного суду Кременчука Полтавської обл. помер вночі у лікарні.

У зв'язку з убивством судді до Кременчука виїхала група співробітників центрального апарату Генпрокуратури і МВС на чолі із заступником генерального прокурора Григорієм Середою.

З боку МВС до групи увійшов начальник департаменту карного розшуку МВС Василь Паскал.