ua en ru

Слідство перекваліфікувало справу за фактом замаху на вбивство судді в Кременчуці

Слідство перекваліфікувало справу за фактом замаху на вбивство судді в Кременчуці у зв'язку з його смертю.

Слідство перекваліфікувало кримінальне провадження за фактом замаху на вбивство судді в Кременчуці у зв'язку з його смертю. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Полтавської області.

"Слідчим Крюківського райвідділу МВ УМВС України в Полтавській області за погодженням із процесуальним керівником кримінальне провадження за фактом замаху на вбивство судді у зв'язку з його смертю перекваліфіковано", - йдеться в повідомленні.

Відтак кваліфікацію змінено з ч. 2 ст. 15, ч. 1 ст. 115 (замах на вбивство) на п.12 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство, вчинене за попередньою змовою групою осіб) та ст. 379 (вбивство судді у зв'язку з його діяльністю, пов'язаною із здійсненням правосуддя) Кримінального кодексу України.

Для розслідування справи створено слідчу групу. Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює прокуратура м. Кременчука. Хід розслідування взято на контроль прокуратурою Полтавської області.

Нагадаємо, вчора ввечері, 11 лютого 2014 р., було здійснено кілька пострілів у суддю Автозаводського районного суду Кременчука, який повертався додому з роботи.

12 лютого о 1:40 суддя помер у лікарні.