ua en ru

Розгляд скарги у Печерському райсуді нардепів А.Парубія та Ю.Гримчака на дії ГПУ перенесено на 3 червня.

Розгляд скарги у Печерському райсуді нардепів від НУ-НС Андрія Парубія та Юрія Гримчака на дії Генеральної прокуратури України (ГПУ) перенесено на 3 червня. Про це журналістам по завершенню судового засідання заявив нардеп від НУ-НС Андрій Парубій, передає кореспондент РБК-Україна.

За його словами, розгляд справи перенесено тому, що Київська прокуратура не надала документів до суду, які б підтверджували порушення кримінальної справи проти А.Парубія та Ю.Гримчака.
Водночас А.Парубій зазначив, що даним рішенням суддя порушив норми Кримінально-Процесувального кодексу, за яким, в разі коли сторона не надає документів без поважної причини, то суддя має визнати цей факт як відсутність таких матеріалів, що є підставою для скасування постанови про порушення кримінальної справи.
"Це рішення означає те, що ще два тижні прокуратура може вести слідчі дії проти нас", - сказав він.
Нагадаємо, 27 квітня Верховна Рада України ратифікувала угоду про пролонгацію терміну перебування Чорноморського флоту Російської Федерації на українській території, а також прийняла держбюджет-2010. Голосування відбувалося в напруженій атмосфері. У сесійній залі відразу ж після відкриття пленарного засідання у бік президії полетіли яйця. Спікерові парламенту В.Литвину довелося ховатися від них під парасольками. Пізніше в залі спрацювали кілька димових шашок, а між депутатами від коаліції і опозиції виникли бійки. Пізніше "Народна самооборона" повідомила, що депутат від фракції НУ-НС Олесь Доній після подій в парламенті був госпіталізований зі струсом мозку.