ua en ru

Розгляд законопроектів щодо Донбасу зривають на догоду Росії, - Сюмар

Розгляд законопроектів щодо Донбасу зривають на догоду Росії, - Сюмар Фото: Вікторія Сюмар (nfront.org.ua)

Сюмар допускає, що зрив розгляду законопроектів націлений на дестабілізацію ситуації в країні

Зрив роботи парламенту під час розгляду законопроекту щодо реінтеграції Донбасу пов'язаний із політичними амбіціями окремих політичних сил та відвертим небажанням Росії, щоб Україна могла організувати ефективний захист і звільнення окупованих територій. Про це заявила заступник голови фракції "Народний фронт" Вікторія Сюмар, повідомляє прес-служба політичної сили.

"Були домовленості, що будь-які згадки про Мінські угоди будуть вилучені. Відповідна рекомендація була у профільного комітету (національної безпеки та оборони, - ред.) Пашинського. Не було жодних шансів узаконити сьогодні у будь-який спосіб мінські угоди в українському законодавстві. Замість цього відбувається зрив критично важливого законопроекту", - сказала вона.

Сюмар також зазначила, що "росіяни говорили фактично, що цей законопроект рівняється оголошенню війни Росії, бо він передбачає можливість введення воєнного стану на Сході країни і ефективний захист та звільнення цих територій". "І ви бачите, хто сьогодні зриває у залі парламенту прийняття цього важливого законопроекту", - зауважила нардеп.

Вона заявила, що поведінку представників "Самопомочі" та "Свободи", які заблокували президію та влаштували бійку з народними депутатами, не можна виправдати.

"Єдине, з чим я можу пов'язати всі ці речі - це бажання відкрити якось старт виборчої кампанії, почати на радикальних гаслах свої виборчі тури", - зазначила Сюмар.

Представник "Народного фронту" не виключає, що це "свідоме розхитування політичної ситуації напередодні 14 жовтня та акцій, анонсованих Саакашвілі".

"Все це плани повної дестабілізації країни. Хто в цьому зацікавлений? В них Росія зацікавлена. Чому вона хоче з себе зняти санкції? У разі неголосування за другий законопроект, який мав дуже чіткі обмеження, із Росії санкції можуть зняти фактично. І мені дуже прикро, що накручування вандалізму і радикалізму відбувається саме в цей день, коли зруйнували пам'ятник Небесній Сотні, коли зруйнували деякі речі і на вулиці Шовковичній. Мені дуже прикро, що цей вандалізм став трендом, і це не прикрашає Україну як в очах наших закордонних партнерів, так і в очах українців", - підсумувала нардеп.