ua en ru

Розслідувати корупцію у вищих органах влади буде незалежне Антикорупційне бюро, - "Удар"

В Україні буде створено незалежне антикорупційне бюро, в завдання якого увійде боротьба з корупцією у вищих органах влади. Про це повідомив голова Комітету Верховної Ради з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією, народний депутат від партії "Удар" Віктор Чумак.

"Ми вже підготували законопроект про створення Антикорупційного бюро. Риба, як правило, гниє з голови. А тому в сферу розслідувань Антикорупційного бюро буде входити діяльність Президента, членів Кабінету міністрів, голів обласних державних адміністрацій, народних депутатів", - сказав Чумак.

Парламентарій зазначив, що новий орган отримає абсолютну фінансову незалежність і буде захищений від спроб втручання в його роботу з боку інших органів влади.

"Ми жорстко прописали в законопроекті механізми забезпечення незалежності цього органу - щоб ніхто з можновладців ні за яких обставин не мав можливості впливати на його роботу. Наш законопроект регламентує все - аж до зарплат співробітників. До речі, мінімальна зарплата в цьому бюро становитиме 18 тис. грн", - зазначив Чумак.

Нагадаємо, що викорінення корупції є однією з головних тез передвиборчої програми партії "Удар" та її лідера Віталія Кличка. За оцінками різних експертів, на сьогоднішній день обсяги корупційних фінансових схем у столиці в минулому році склали від 9,5 до 17,5 млрд грн. Для порівняння: доходи столичного бюджету у 2014 році заплановані на рівні 20,1 млрд грн.