ua en ru

Для розслідування вбивства Шеремета створять опергрупу із співробітників ГПУ, СБУ і поліції

Для розслідування вбивства Шеремета створять опергрупу із співробітників ГПУ, СБУ і поліції Фото: Хатія Деканоідзе

Поки у слідства немає інформації про мотиви і замовника вбивства

Для розслідування вбивства журналіста Павла Шеремета створюється оперативна група із співробітників Національної поліції, Генеральної прокуратури та Служби безпеки України. Про це заявила начальник Нацполіціі України Хатія Деканоідзе під час брифінгу в середу, 20 липня, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми отримали дуже чіткі вказівки від президента Порошенка, ми створюємо оперативну групу. В оперативну групу будуть входити кращі наші оперативники, ГПУ, оперативники Служби безпеки", - сказала Деканоідзе.

"Ми розглядаємо всі версії, і президент доручив надання охорони пані Притулі. Відкрито кримінальне провадження за ст. 115 - умисне вбивство. Ми повинні розуміти мотив, замовника... Зараз конкретної інформації у нас немає", - додала вона.


За словами голови Нацполіціі, зараз перевіряється вся інформація, проводяться допити колег і членів сім'ї журналіста.

"Сьогодні ввечері ми збираємося з представниками оперативної групи, з представниками ГПУ і Служби безпеки... Особисто я вже говорила, і президент говорив, що це справа честі, тому що ми повинні розуміти, хто дестабілізує ситуацію в нашій країні", - підкреслила Деканоідзе.

Нагадаємо, до розслідування вбивства Шеремета залучено Федеральне бюро розслідувань (ФБР) США.