ua en ru

В розслідуванні злочинів проти Майдану винесено лише два реальних вироки, - Горбатюк

В розслідуванні злочинів проти Майдану винесено лише два реальних вироки, - Горбатюк Фото: Сергій Горбатюк (РБК-Україна)

Всього по справі злочинів проти Майдану було винесено 49 вироків

У ході розслідування злочинів проти Майдану серед 49 вироків реальні лише два. Про це повідомив глава департаменту спецрозслідувань Генеральної прокуратури України Сергій Горбатюк в ефірі "Свободи слова" на телеканалі ICTV.

"У нас є 49 вироків, а з них - 2 реальних у справах Майдану. Завершальним має бути судове рішення, яке відтягується явно не з об'єктивних причин", - сказав він.

Горбатюк також зазначив, що не є противником заочного розслідування.

"Щодо заочного розслідування, я не противник ідеї, я противник процедури. Вона виписана таким чином, що створює умови для отримання виправдання. Ця процедура в законі прописана так погано, як ніби в інтересах підозрюваних, щоб вони мали шанси в Європейському суді з прав людини", - додав він.

Нагадаємо, раніше Горбатюк повідомив, що на даний момент розслідуються більше 3 тис. злочинів проти Майдану. За його словами, про підозру повідомили 380 особам, обвинувальні акти по 239 направлені в суд. 48 осіб визнані винними. Одна людина відбуває реальний строк за гратами. Крім того, за словами Горбатюка, з 380 підозрюваних - 48 чиновників.