ua en ru

Розслідування проти екс-голови Держфінінспекції Гордієнко подовжать до 4 квітня

Розслідування проти екс-голови Держфінінспекції Гордієнко подовжать до 4 квітня Ганна Онищенко

Службове розслідування проти колишнього голови Державної фінансової інспекції Миколи Гордієнка подовжать до 4 квітня. Про це сьогодні під час брифінгу повідомила міністр Кабінету Міністрів України Ганна Онищенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Проміжні результати службового розслідування свідчать про те, що майже за рік своєї роботи голова Держфінінспекції пан Гордієнко фактично не зробив нічого, що повинен був зробити як керівник структури, яка відповідає за використання і збереження державних фінансових ресурсів. Враховуючи велику кількість порушень, виявлених в ході службового розслідування, було прийнято рішення звернутися до прем'єр-міністра з проханням продовжити проведення службового розслідування до 4 квітня 2015 року",- заявила Онищенко.

За її словами, за результатами перевірок державних підприємств з 2010 по початок 2014 року Держфінінспекція виявила порушень на 7,5 млрд грн., проте в держбюджет було стягнуто менше 1 млрд. Крім того, "протягом 2014 року Госфининспекицей та її керівником Миколою Гордієнко не було виконано кілька десятків доручень прем'єр-міністра і уряду",- зазначила Онищенко.

Нагадаємо, 11 березня Кабмін усунув керівника Держфінінспекції Миколи Гордієнка.