ua en ru

Поширював фейки про COVID: Youtube видалив відео президента Бразилії

Поширював фейки про COVID: Youtube видалив відео президента Бразилії Фото: Youtube видалив відео президента Бразилії через поширення фейків про COVID (Getty Images)

Відеохостинг YouTube видалив відео глави Бразилії Жаїра Болсонар через поширення фейків стосовно пандемії коронавірусу. Жаїр Болсонар висловлював сумніви стосовно носіння захисних масок й розповідав про ефективність протималярійного препарату.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на The Guardian.

"Наші правила не дозволяють контент, в якому йдеться, що гідроксихлорохін й івермектин ефективні для лікування або профілактики COVID-19; в якому йдеться, що є ліки проти хвороби, або що маски не допомагають запобігти поширенню вірусу", - відзначила пресслужба Youtube.

Резиденція президента Бразилії, зі свого боку, так досі й не відреагувала на рішення відеохостингу.

Варто відзначити, що на офіційному Youtube-каналі Жаїра Болсонара регулярно публікуються відеоролики з його виступами, де він критикує ефективність рекомендованих лікарями способів профілактики проти коронавірусу, а також висловлює сумнів стосовно тяжкості захворювання.

Зокрема, це не перший випадок, коли відеоролики президента Бразилії видаляються з мережі. Минулого року Twitter й Facebook також підчищали сторінки Болсонара після того, як він вкотре критикував рекомендації експертів у галузі охорони здоров’я.