ua en ru

Витрати Клінтон на передвиборчу кампанію перевищили витрати Трампа в 2,1 рази

Витрати Клінтон на передвиборчу кампанію перевищили витрати Трампа в 2,1 рази Фото: витрати Клінтон на передвиборну кампанію в 2 рази перевищили витрати Трампа

Найбільший спонсор кампанії Клінтон – мільярдер Дональд Сассман

За даними Федеральної виборчої комісії США, з початку виборчої кампанії кандидат від Демократичної партії Хілларі Клінтон витратила на неї 897,7 млн доларів, що перевищило витрати її опонента Дональда Трампа в 2,1 рази (кандидат від Республіканської партії Дональд Трамп витратив на передвиборчу агітацію 429,5 млн доларів). Про це повідомляє російське агентство РБК.

Згідно з даними Федеральної виборчої комісії США, з початку передвиборчої гонки на рахунку Хілларі Клінтон надійшло понад 1 млрд доларів. Найбільшим спонсором її кампанії став фінансист Дональд Сассман, який витратив 21,8 млн доларів.

У свою чергу бюджет кампанії Дональда Трампа становив 512,2 млн доларів, з яких 56,1 млн доларів – власні кошти Трампа.

Згідно з повідомленням, левова частка коштів кандидатів у президенти США була витрачена на рекламу.

Так, Клінтон витратила на розміщення реклами 237,9 млн доларів, а Трамп - 67,9 млн доларів.

Крім того, 44 млн доларів Клінтон витратила на зарплату співробітників, ще 24 млн доларів склали транспортні витрати.

У суперника Клінтон другу сходинку витрат зайняли витрати на аналітику (58,6 млн доларів), а третю, також як і в його візаві, транспортні витрати (23,5 млн доларів).

При цьому Трамп активніше, ніж Клінтон витрачав кошти на мерчендайзинг - кепки, футболки, прапорці з передвиборчою символікою. На це у Трампа пішло понад 14 млн доларів, у той час як у Клінтон — 2,6 млн доларів.

Нагадаємо, за даними фінального опитування Bloomberg, Клінтон на 3% випереджає Трампа.