ua en ru

В рамках операції "Кордон-2016" з квітня затримали 1186 порушників кордону

В рамках операції "Кордон-2016" з квітня затримали 1186 порушників кордону Фото: Олег Слободян

Також Слободян повідомив, що офіцери постійно виявляють на ділянках кордону контрабанду

В ході операції "Кордон-2016" з квітня 2016 року було затримано 1186 порушників кордону. Про це розповів спікер державної прикордонної служби Олег Слободян під час брифінгу у п'ятницю, 23 вересня, передає кореспондент РБК-Україна.

"На даний момент в рамках операції "Кордон-2016", яка стартувала з кінця квітня 2016 року вже затримано 1186 порушників кордону, понад 2800 порушників прикордонного режиму і 214 незаконних мігранта", - повідомив Слободян.

Також він повідомив, що офіцери прикордонної служби постійно виявляють на ділянках кордону контрабанду, наркотичні речовини та зброя.

"Триває активна фаза "Кордон-2016", яку державна прикордонна служба проводить спільно з іншими правоохоронними органами та низкою зацікавлених міністерств і відомств. Посилено контроль у прикордонних зонах з метою запобігання руху незаконних мігрантів, наркотичних засобів і зброї", - додав він.

Слободян заявив, що зараз відбувається посилення прикордонної зони україно-румунського кордону.

"Для виконання цього завдання задіяні курсанти академії державної прикордонної служби. Надалі будуть посилюватися заходи на прикордонному ділянці у Львівській області і на російсько-українському кордоні", - зазначив він..

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ДПС затримала майже 3,5 тис. порушників прикордонного режиму в 2016 році.