ua en ru

У рамках справи про пожежу на нафтобазі перевіряються 4 версії, - Аваков

У рамках справи про пожежу на нафтобазі перевіряються 4 версії, - Аваков Фото: Арсен Аваков

Переробка нафтопродуктів на цій базі здійснювалася без дозволів

В рамках розслідування пожежі на нафтобазі "БРСН-Нафти" у Васильківському районі Київської області перевіряються 4 основні версії. Про це повідомив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков сьогодні під час засідання Кабінету міністрів України.

За його словами, в ході розслідування перевіряються кілька основних версій скоєння злочину:

- порушення правил безпеки на вибухонебезпечному підприємстві при експлуатації обладнання для перекачування і змішування пально-мастильних матеріалів, проведенні зварювальних робіт, або поводженні з вогнем;

- недотримання обслуговуючим персоналом технологічного процесу, невідповідність технічного стану устаткування нафтобази;

- умисний підпал з метою дискредитації групи компаній "БРСМ" і примушення її власників до передачі активів компанії конкурентам;

- підпал з метою приховування розтрати керівництвом компанії "БРСМ" пально-мастильних матеріалів і отримання страхової компенсації.

БРСМ: ИНФОРМАЦИЯ И ФАКТЫ БЕЗ ЭМОЦИЙ.Восьмого июня в 17 часов 50 минут в дежурную часть Васильковского райотдела милиц...

Posted by Арсен Аваков on 12 Июнь 2015 г.

"Встановлено, що діяльність з переробки і реалізації нафтопродуктів на цій базі здійснювалася без відповідних дозволів - про введення в експлуатацію; діяльності нафтосховища; виконання робіт підвищеної небезпеки", - повідомив Аваков.

Він зазначив, що в Державній архітектурно-будівельній інспекції відсутня яка-небудь інформація по цьому об'єкту. Державна служба гірничого нагляду та промислової безпеки також не володіє відомостями про діяльність даної нафтобази.

"Проведено три первинних огляду місця події та прилеглої території. Більш детальний огляд буде проведено після завершення робіт, пов'язаних з гасінням пожежі. Під час допитів працівників підприємства вже встановлено, що роботи проводилися без дотримання правил безпеки, шляхом змішування бензину різних октанових чисел", - повідомив Аваков.

За його словами, за місцем проживання ряду керівників цього підприємства проведені обшуки, вилучені документи і речі, що мають значення для розслідування.

Нагадаємо, Аваков також повідомив, що у рамках справи про пожежу на нафтобазі затриманий керівник цього об'єкта.