ua en ru

У рамках справи про пожежу на нафтобазі затриманий керівник цього об'єкта, - Аваков

У рамках справи про пожежу на нафтобазі затриманий керівник цього об'єкта, - Аваков Фото: Арсен Аваков

Також до кримінальної відповідальності притягується головний інженер

В рамках розслідування пожежі на нафтобазі "БРСН-Нафти" у Васильківському районі Київської області затриманийфактичний керівник цього об'єкта Юрій Шквира. Про це заявив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков сьогодні під час засідання Кабінету міністрів України, передає кореспондент РБК-Україна.

"Фактично керівництво нафтобазою здійснював Шквира Юрій Іванович, який офіційно обіймав посаду заступника директора товариства з обмеженою відповідальністю "Укртрансоил" з 2009 року. Вчора вказану особу затримано. У відповідності з положеннями Кримінально-процесуального кодексу, підготовлено повідомлення про підозру у вчиненні злочину, передбаченого частиною 2 статті 273", - заявив Аваков.

Також, за його словами, до кримінальної відповідальності притягується головний інженер ТОВ "Паркомтранс" Юрій Южанин, який відповідав за безпеку праці і власне експлуатацію нафтосховища.

"Ця людина зараз лягла до лікарні і в лікарні з нею спілкуються слідчі і представники прокуратури",- заявив Аваков.

За його словами, перевіряється 4 основні версії пожежі на нафтобазі: порушення правил безпеки; недотримання персоналом бази технологічного процесу; навмисний підпал з метою дискредитації компанії "БРСМ-Нафта"; підпал з метою приховування розтрати керівництвом компанії "БРСМ" пально-мастильних матеріалів.

Нагадаємо, як заявив голова Служби безпеки України Валентин Наливайченко, нафтобаза "БРСН-Нафти" у Васильківському районі належить колишньому міністру енергетики Едуарду Ставицькому.