ua en ru

Ракетний есмінець ВМС США залишив Чорне море

Ракетний есмінець ВМС США залишив Чорне море Фото: американський есмінець USS Donald Cook (twitter.com/TatAtfender)

Donald Cook зайшов в акваторію Чорного моря 19 січня

Американський есмінець USS Donald Cook покинув Чорне море через протоку Босфор. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Twitter Шостого флоту США, який дислокується в Середземному морі.

Зокрема, в Twitter опубліковано фото з підписом: "Моряки на борту есмінця USS Donald Cook DDG75 спостерігають, як корабель перетинає протоку Босфор 28 січня 2019 року".

Ракетний есмінець ВМС США залишив Чорне море

Ракетний есмінець ВМС США залишив Чорне море

Зазначимо, Donald Cook є міноносцем четвертого покоління, основною зброєю якого є керовані крилаті ракети "Томагавк" зі здатністю нести ядерні заряди.

Нагадаємо, американський есмінець USS Donald Cook зайшов в акваторію Чорного моря 19 січня 2019 року.

Командир есмінця Метью Пауел повідомив, що ВМС США продовжують надавати підтримку своїм членам і партнерам в регіональних інтересах, для забезпечення стабільності на море.

У заяві ВМС США підкреслили, що вони регулярно діють в Чорному морі відповідно до Конвенції Монтре і міжнародним правом.

Також РБК-Україна писало, що Військово-повітряні сили США направили літак радіоелектронної розвідки Boeing RC-135V для патрулювання неподалік від узбережжя окупованої Росією Кримського півострова і їх Чорноморського узбережжя поблизу Новоросійська.