ua en ru

Ракетні війська Росії несуть загрозу країнам Європи, - Турчинов

Ракетні війська Росії несуть загрозу країнам Європи, - Турчинов Фото: Олександр Турчинов (РБК-Україна, Віталій Носач)

Росія розмістила ракетні комплекси "Ескандер" біля українського кордону

Російська Федерація порушила Угоду "Про заборону ракет середньої і малої дальності", розташувавши ракетні комплекси "Ескандер" біля українського кордону. Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони України (РНБО) Олександр Турчинов під час 11 Київського форуму, передає кореспондент РБК-Україна.

"Хочу звернути увагу на ракетні війська Російської Федерації, які розташовані безпосередньо близько до кордону України. Це чотири ракетні бригади, озброєні сучасними ракетними системами "Ескандер"... Сьогодні є дві модифікації "Ескандер", які оснащені крилатими ракетами. Ці ракети можуть знищувати ціль на відстані до 2,5 тис. кілометрів. Це демонстративний вихід Російської Федерації на підставі Угоди "Про заборону ракет середньої і малої дальності", - заявив Турчинов.

За його словами, ракетні війська Росії несуть загрозу всім країнам Європи.

"Звертаю на це увагу не тільки в тому, що вони стоять у безпосередній близькості від нашого кордону, а тому, що це загрожує не тільки Україні. Вихід Російської Федерації з цієї угоди це фактично загроза всім європейським країнам. Адже час ракетної атаки зменшилася вже до хвилин", - додав він.

Нагадаємо, Турчинов раніше анонсував засідання РНБО щодо санкцій проти Росії на наступному тижні.