ua en ru

З Ради відкликали законопроект, що дає можливість Луценку очолити ГПУ

З Ради відкликали законопроект, що дає можливість Луценку очолити ГПУ Фото: відкликаний законопроект, який дозволяє Юрію Луценку стати генпрокурором

Законопроект відкликаний в результаті припинення повноважень нардепа Степана Кубіва

З Верховної Ради України відкликали законопроект № 4379, який дає можливість лідеру фракції "Блоку Петра Порошенка" Юрію Луценку очолити Генеральну прокуратуру. Це випливає зі статусу документа на сайті парламенту.

Проект закону № 4379 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо діяльності Генеральної прокуратури України та Державного бюро розслідувань" відкликаний ще 14 квітня, коли автор проекту - Степан Кубів - був призначений першим віце-прем'єром, міністром економічного розвитку і торгівлі в уряд Володимира Гройсмана.


Зазначимо, відповідно до ч. 2 ст. 105 закону про регламент Верховної Ради України законопроект відкликається, якщо до його прийняття в першому читанні повноваження народного депутата-ініціатора його внесення достроково припинені.

Згідно з цим законопроектом, генеральним прокурором може бути призначений громадянин України, який має вищу освіту і стаж роботи у галузі права або досвід роботи в законодавчому і правоохоронному органі не менше п'яти років. Для порівняння, чинне законодавство передбачає, що кандидат на посаду генпрокурора повинен мати вищу юридичну освіту і стаж роботи у галузі права не менше 10 років.

Нагадаємо, раніше Луценко заявив про готовність очолити Генпрокуратуру.