ua en ru

У Ради можуть забрати право призначати місцеві вибори

У Ради можуть забрати право призначати місцеві вибори Фото: екс-нардеп, член групи з розробки змін до Конституції Юрій Ганущак

В українського парламенту пропонують забрати повноваження призначення чергових і позачергових виборів місцевих рад та міських і сільських голів. Про це сьогодні на прес-конференції заявив один з авторів адміністративно-територіальної реформи в Україні, глава "Інституту розвитку територій", представник громадськості в робочій групі Реанімаційного пакету реформ щодо змін до Конституції Юрій Ганущак, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми вказуємо на те, що Верховна Рада України не буде займатися тим, що вона там буде призначати вибори (територіальних органів влади - ред.). Держава окремо, місцеве самоврядування окремо. Вибори повинні призначатися автоматично", - зазначив Ганущак.

В рамках проекту закону про зміни до Конституції України пропонується призначати місцеві вибори автоматично в останню неділю жовтня третього року повноважень відповідних рад.

Нагадаємо, Конституційна комісія України утворила три робочі групи: з прав людини, реформа правосуддя та децентралізація.