ua en ru

В Раду внесли бюджет-2021, а ЗМІ повідомили про важкий стан Кернеса: новини за 14 вересня

В Раду внесли бюджет-2021, а ЗМІ повідомили про важкий стан Кернеса: новини за 14 вересня Колаж РБК-Україна
Автор: РБК-Украина

До Верховної ради внесли проект державного бюджету на 2021 рік, президент Володимир Зеленський підписав закон для отримання Україною кредиту від ЄС, ЗМІ повідомили, що Кернес впав у кому, але в мерії це спростовують. Детальніше про те, що сталося в понеділок, 14 вересня, - в матеріалі РБК-Україна

У Раду внесли бюджет-2021

До Верховної ради внесли проект державного бюджету на 2021 рік. Відповідний законопроект зареєстрували в парламенті в понеділок, 14 вересня.

Кабінет міністрів очікує, що економіка України зросте у 2021 році на 4,6%, а номінальний ВВП становитиме 4 505,9 млрд грн.

Зеленський підписав закон для отримання Україною 1,2 млрд євро кредиту від ЄС

Президент Володимир Зеленський підписав законопроект, необхідний для отримання Україною 1,2 млрд євро кредиту від Європейського союзу. Після цього набере чинності Меморандум про взаєморозуміння між Україною як позичальником і ЄС як кредитором.

Кредит направлять на підтримку макроекономічної стабільності, платіжного балансу та реалізації реформ в Україні. Кошти будуть виплачувати двома траншами по 600 млн євро кожен.

ЗМІ повідомили, що Кернес впав у кому. У мерії спростовують

Вчора, 14 вересня, сьогодні ЗМІ повідомили, що Кернес захворів на коронавірус і впав в кому, а до лікарні його госпіталізували з двостороннім запаленням легенів. РБК-Україна намагалося оперативно з'ясувати правдивість цієї інформації, але в лікарні не змогли підтвердити госпіталізацію і стан мера Харкова.

Пізніше на сайті Харківської міської ради повідомили, що інформація не відповідає дійсності. Кернес вийшов на лікарняний, але повністю контролює ситуацію в місті.

Вчені спрогнозували розвиток епідемії коронавірусу в Україні

Статистика по коронавірусу в Україні продовжує демонструвати зростання. Вчені прогнозують зростання кількості нових заражених COVID-19.

Про це повідомляють на сайті Національної академії наук України.

Прогнозується, що середнє значення кількості нових інфікованих на 18 вересня складе 3 тисячі випадків і 50 летальних випадків в день.

Путін дасть Лукашенко кредит на 1,5 млрд доларів

Росія дасть Білорусі державний кредит на 1,5 мільярда доларів. Міністри фінансів обох країн "ведуть на цей рахунок роботу".

Про це 14 вересня в Сочі заявив президент Росії Володимир Путін на зустрічі з білоруським колегою Олександром Лукашенком.

"Ми домовилися про те, що Росія надасть Білорусі в цей складний момент державний кредит у 1,5 мільярда доларів, і ми це виконаємо", - заявив Путін.

Ще дві лабораторії підтвердили отруєння Навального "Новічком"

Хімічні лабораторії Франції та Швеції підтвердили отруєння Олексія Навального - російського опозиціонера - речовиною класу "Новічок". Таким чином, застосування нервово-паралітичної речовини підтвердили три незалежні лабораторії.

Про це заявив офіційний представник уряду Німеччини Штеффен Зайберт, передає AP. За його словами, спеціалізовані лабораторії у Франції і Швеції підтвердили наявність слідів "Новічка" у пробах Навального. До цього отруєння цією речовиною підтвердила німецька військова лабораторія.

ЗНО-2021 будуть проводити по-новому: які "сюрпризи" приготували абітурієнтам

ЗНО-2021 чекає ряд змін у порівнянні з сесіями тестування, які проводилися раніше. Першим і найважливішим нововведенням незалежного оцінювання стане можливість вибору ще одного додаткового предмета для здачі. Так абітурієнтам дозволять збільшити потенційний перелік спеціальностей для вступу.

Як повідомила заступник директора УЦОЯО Тетяна Вакуленко, державна підсумкова атестація у 2021 році буде обов'язковою з української мови, математики, історії України або іноземної мови. В якому форматі вона буде проводити в наступному році – поки що невідомо.

Українське Мертве море може зникнути

Куяльницький лиман в Одеській області може зникнути з лиця землі. Екологи повідомили, що цілющий лиман з грязями почав засихати й він міліє практично щодня.

Як розповіли фахівці, сіль після випаровування води в лимані спочатку знищує бруд, а потім вітром її уносить на родючий ґрунт і там вона знищує чорнозем. Про це йдеться в сюжеті ТСН.