ua en ru

У Раду внесено постанову про призначення Гройсмана прем'єром

У Раду внесено постанову про призначення Гройсмана прем'єром Фото: Володимир Гройсман

Постанова у парламент вніс Порошенко

Президент України Петро Порошенко вніс у Верховну Раду проект постанови №4420 про призначення Володимира Гройсмана прем'єр-міністром України. Документ зареєстрований на сайті парламенту.

Текст постанови відсутній.


Нагадаємо, що вчора, 13 квітня, в ході вечірнього засідання коаліція висунула Гройсмана на посаду голови Кабінету міністрів України. Відзначимо, що раніше в ході формування нового уряду у сторін виникли розбіжності щодо кадрових призначень, і нинішній спікер ВР відмовився очолити Кабмін. Однак домовленості були досягнуті, і Гройсман знову погодився зайняти посаду глави уряду.

Відзначимо також, що коаліція абсолютною більшістю підтримала узгоджений склад нового Кабінету міністрів України. Разом з тим, спірною залишається посаду глави Моз. За словами Олексія Гончаренко, БПП досі не погодила кандидатуру на цей пост. Нагадаємо, вчора повідомлялося, що на цю посаду розглядаються нардепи від БПП Костянтин Іщейкін Марія Іонова.

Дивіться сьогодні онлайн-трансляцію Ради на РБК-Україна.

Крім того, коаліція підтримує кандидатуру Андрія Парубія на пост спікера Верховної Ради України і кандидатуру Ірини Геращенко на посаду віце-спікера парламенту. Як повідомила народний депутат Світлана Заліщук, ці кандидатури коаліція підтримала одноголосно.