ua en ru

Під Радою проходить акція протесту, активісти запалили шини

Під Радою проходить акція протесту, активісти запалили шини Фото: дим під Радою (РБК-Україна)

Акція, ймовірно, пов'язана з законами про реінтеграцію Донбасу

Під будівлею Верховної Ради в Києві проходить акція протесту, передає кореспондент РБК-Україна.

Зранку 5 жовтня в партії "Національний корпус" повідомили, що їхні активісти, а також представники "Правого сектору" та Всеукраїнського об'єднання "Свобода" прийшли до парламенту, щоб висловити протест проти законопроекту про реінтеграцію Донбасу.

altaltaltalt

Фото: акція протесту під Радою (РБК-Україна)

Шини палають під Парламентом.

Опубліковано Леонідом Ємцем 5 жовтня 2017 р.

Нагадаємо, сьогодні Верховна Рада включила до порядку денного президентські законопроекти №7163 "Про особливості державної політики щодо забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій і Луганській областях", №7164 "Про створення необхідних умов для мирного врегулювання ситуації в окремих районах Донецької та Луганської областей", а також альтернативні до них.

Проект закону №7163 був зареєстрований у Верховній Раді 4 жовтня. Документ визначає нову правову основу "для вирішення завдання відсічі ворожій агресії на Донбасі, а в перспективі - для відновлення територіальної цілісності України в межах міжнародно визнаною кордону". Законопроект описує правовий режим окремих районів Донецької та Луганської областей як тимчасово окупованої території України.