ua en ru

Рада включила у порядок денний законопроекти щодо реінтеграції Донбасу

Рада включила у порядок денний законопроекти щодо реінтеграції Донбасу Фото: Андрій Парубій (РБК-Україна)

Таке рішення з другого разу підтримали 232 парламентаря

Верховна Рада України включила у порядок денний законопроекти щодо реінтеграції Донбасу. Таке рішення з другого разу підтримали 232 парламентаря (спочатку 213), передає кореспондент РБК-Україна.

Зокрема, до порядку денного були включені президентські законопроекти №7163 "Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій та Луганській областях", №7164 "Про створення необхідних умов для мирного врегулювання ситуації в окремих районах Донецької та Луганської областей", а також альтернативні до них.

Нагадаємо, раніше комітет Ради з питань національної безпеки і оборони схвалив проект закону "Про особливості державної політики щодо забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій і Луганській областях".

Проект закону №7163 був зареєстрований у Верховній Раді 4 жовтня. Документ визначає нову правову основу "для вирішення завдання відсічі ворожій агресії на Донбасі, а в перспективі - для відновлення територіальної цілісності України в межах міжнародно визнаного кордону". Законопроект описує правовий режим окремих районів Донецької та Луганської областей як тимчасово окупованої території України.