ua en ru

Під Радою і Кабміном жителі Одеської області вимагали відремонтувати трасу Одеса-Рені

Під Радою і Кабміном жителі Одеської області вимагали відремонтувати трасу Одеса-Рені

Мешканці південних районів Одеської області вимагають від парламенту і уряду значно прискорити реконструкцію автомобільної траси міжнародного значення Одеса-Рені. В акції, яка відбулася сьогодні під стінами Верховної Ради та Кабміну з ініціативи партії "Наш край", взяли участь кілька сотень жителів Арцизького, Болградського, Ренійського, Саратського і Тарутинського районів Одеської області, повідомили РБК-Україна в "Нашому краї".

Учасники акції звернулися до уряду та Верховної Ради з вимогою невідкладного проведення капітального ремонту та реконструкції міжнародної автомобільної дороги М-15 Одеса-Рені та приведення її у відповідність з міжнародними стандартами і технічними нормами.


За словами співголови партії "Наш край" Антона Кіссе, весь транспорт, який заїжджає в Одеську область, "повинен об'їжджати Бессарабію через відсутність нормальної дороги".

"Для того, щоб повністю закінчити ремонт, потрібно заасфальтувати ще понад 100 кілометрів дороги. Ми вже досягли того, що дорога Одеса-Рені була внесена в перелік об'єктів, які будуть ремонтуватися за бюджетні кошти. Але на сьогодні ремонт відбувається такими темпами, що завершення реконструкції потрібно чекати не менше п'яти років", – зазначив він.

На думку учасників акції, траса Одеса-Рені – єдина автомобільна дорога, що сполучає південь України з країнами Європи, має стратегічне значення для соціально-економічного розвитку регіону.

"Але вантажопотоки йдуть в обхід України, скорочуються пасажирські перевезення, збільшуються показники ДТП з трагічними наслідками. Особливу тривогу викликає безпека дітей, які у зв'язку з реформуванням шкіл, вимушено будуть їздити щодня в інші села бездоріжжям", – повідомив Антон Кіссе.

Співголова "Нашого краю" підкреслив, що на ремонт цієї траси необхідно хоча б 1,5 млрд гривень. "Під час робочої зустрічі з прем'єр-міністром Гройсманом ми домовилися про те, що відтепер за ремонт нашої траси персонально відповідає віце-прем'єр Кістіон", – резюмував він.

Як відомо, міжнародна траса Одеса-Рені побудована у 50-60 роки ХХ століття і за майже 60 років експлуатації ні разу капітально не ремонтувалася.