ua en ru

Радіологічний корпус Дніпропетровського онкоцентру вартістю 236 млн грн буде відкритий в I кварталі 2013 р., - Колєсніков

Радіологічний корпус Дніпропетровського онкоцентру вартістю 236 млн грн буде відкритий в I кварталі 2013 р. Про це заявив губернатор Дніпропетровської області Дмитро Колєсніков під час сьогоднішнього візиту на будівництву сучасного радіологічного корпусу Дніпропетровського онкоцентру, передає кореспондент РБК-Україна. "Зараз для нас найважливішим завданням є у плині І-го квартал 2013 р. закінчив і здати даний об'єкт. Він дасть можливість більш ефективно і м'яко лікувати пацієнтів. Для Дніпропетровській області, так само як і для всієї України, лікування онкозахворювань стало принциповим завданням", - сказав губернатор.

На даний час готовність об'єкту складає 95%. У центрі вже виконані фундаментні блоки, стіни, перекриття, перегородки, вікна, водопостачальні та каналізаційні мережі, а також опалення, вентиляція, освітлення і зовнішня обробка фасаду будівлі.

"Я починаю свою роботу з тих об'єктів, які є принциповими для Дніпропетровської області та відкриття радіологічного центру є принциповим для регіону. Будівництво центру почалося ще 25 років тому і тільки в 2010 р. був зроблений перший справжній крок до відкриття даного об'єкту. Всі питання будівництва такого важливого для регіону об'єкта я буду тримати на особистому контролі ", - зазначив Колєсніков.

За словами головлікаря КП "Дніпропетровський клінічний онкологічний центр" Володимира Шірінкіна, введення в експлуатацію цього корпусу дозволить пацієнтам проходити лікування на території центру. "Пацієнти зможуть лікуватися як амбулаторно, так і на стаціонарі. В корпусі будуть встановлені 2 лінійних прискорювачі, а також апарат для брахіотерапії, що дозволяють лікувати захворювання кишечника і гінекологічні захворювання, шляхом введення джерела випромінювання в порожнину. Тільки в Дніпропетровську на обліку по онкології коштує близько 25 тис. хворих, а щороку реєструється близько 4-4,5 тис. чол. ", - сказав він.

Шірінкін також зазначив, що в цілому, запуск нового радіологічного корпусу дозволить в 3 рази збільшити кількість сеансів променевої терапії в рік.

Читайте також: Вілкул представив нового голову Дніпропетровської ОДА Колєсникова