ua en ru

Раді пропонують ввести штрафи за порушення нардепами дисципліни на засіданні

Раді пропонують ввести штрафи за порушення нардепами дисципліни на засіданні Фото: ВР пропонують ввести штрафи за порушення нардепами дисципліни на засіданні

Штраф становитиме 40800 гривень

Верховній Раді України пропонують ввести штрафи за порушення народними депутатами дисципліни і норм етики на пленарному засіданні. Відповідний законопроект №4001а був внесений до парламенту 15 липня 2016 року.

Зокрема, пропонується ввести адміністративну відповідальність депутатів у вигляді штрафу в розмірі 2 400 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (40 800 гривень).

Крім того, передбачається внести зміни до регламенту ВР, а саме встановити, що головуючий на пленарному засіданні повідомляє поліції про факт порушення дисципліни.


Відзначимо, що серед авторів законодавчої ініціативи - більшість нардепів від фракції "Блок Петра Порошенка", а також по одному депутату від "Народного фронту" і групи "Воля народу".

Нагадаємо, з моменту введення в дію розпорядження про вирахування частини заробітної плати народних депутатів за пропуски засідань Верховна Рада заощадила 1,5 мільйона гривень.