ua en ru

Заради кредитів МВФ влада прирікає українців на роки злиднів, - Медведчук

Навіть побіжний аналіз тексту Меморандуму між українським урядом і МВФ показує антисоціальну, антинародну сутність нововведень українського уряду. Про це у своєму блозі пише лідер руху "Український вибір" Віктор Медведчук.

"Влада покликана захищати інтереси українців, яка взяла на себе відповідальність за їх майбутнє і обіцяла соціальний захист і високий рівень життя, сьогодні зраджує свій народ", - зазначив політик.

На думку Медведчука, заради кредитів МВФ, які будуть направлені не на створення нових робочих місць, не на підвищення добробуту населення, а на повернення попередніх кредитів, "команда можновладців йде на експерименти, прирікаючи український народ на безпросвітну бідність".

Політик зазначає, що отримавши транш МВФ, Київ зможе частково розрахуватися за старими боргами, виконавши свої фінансові зобов'язання перед кредиторами. "Однак, в той же час про зобов'язання перед власним народом влада воліла забути. Заради заповітних кредитів українцям доведеться платити за електрику, газ і опалення по збільшеним до європейського рівня тарифів зі своїх далеко не європейських зарплат і пенсій", - підкреслив лідер руху.

За словами політика, МВФ не цікавить чи зможуть рядові українці оплачувати підвищені тарифи, оскільки рішенням даного питання повинен займатися "рідний" уряд.