ua en ru

У Раді заявили, що позиція Білорусі щодо Криму позбавляє її права бути арбітром між Україною і РФ

У Раді заявили, що позиція Білорусі щодо Криму позбавляє її права бути арбітром між Україною і РФ Фото: Андрій Тетерук (nfront.org.ua)

Кожне введення миротворців в Україну буде узгоджуватися в парламенті

Позиція Білорусі, яка в міжнародних організаціях голосує синхронно з Російською Федерацією, позбавляє її права бути незалежним арбітром у вирішенні конфлікту на сході України. Про це сьогодні в кулуарах Верховної Ради заявив перший заступник голови фракції "Народний фронт" Андрій Тетерук, передає кореспондент РБК-Україна.

"Мене розчаровує позиція Білорусі, яка голосує синхронно з РФ, а зараз намагається бути країною, яка виступає в якості миротворця між Україною і РФ. Ця позиція є абсолютно заангажованою і вже позбавляє її (Білорусь-ред.) права виступати незалежним арбітром відносин, які існують між Україною і РФ ", - заявив Тетерук.

Нардеп зазначив, що голосування Білорусі проти резолюції по Криму в ООН не на користь ініціативи Мінська про введення своїх миротворців на Донбас. За словами Тетерука, всі країни, які будуть вводити миротворців в Україну, будуть узгоджуватися в Верховній Раді.

Нагадаємо, в українській місії ООН назвали країни, які голосували проти резолюції по Криму.

Серед них опинилася і Білорусь.