ua en ru

У Раді заявили, що Кремль взяв курс на легітимізацію окупованих територій Донбасу

У Раді заявили, що Кремль взяв курс на легітимізацію окупованих територій Донбасу Фото: Ірина Фриз (УНІАН)

Про це свідчить проведене в Москві захід за участю Федеральної палати адвокатів Росії

Кремль взяв курс на легітимізацію окупованих територій Донбасу. Про це заявила народний депутат від "Блоку Петра Порошенка Ірина Фриз на своїй сторінці в Facebook.

За її словами, про це свідчить проведене в Москві захід за участю Федеральної палати адвокатів Росії, присвячене питанню має право Придністровська Молдавська Республіка на міжнародне визнання.

"Представництво і майданчик цього заходу свідчить до активної підготовки Кремлем чергового засідання переговорної групи у форматі "5 + 2". Ключовою є теза про правомірність визнання ПМР, за яку голосували російські адвокати в Росії, має статус сторони в придністровському врегулюванні, нівелює будь-яку експертність і натяки на авторитетність цього форуму", - повідомила Фриз.

Нардеп підкреслила, що таким чином Кремль намагається підготувати хоч якусь інформаційну базу під представлені в ООН документи про визнання ПМР російським військовим контингентом.

Вона додала, що таким чином Кремль продовжує руйнування позицій РФ як учасника переговорного формату "5 + 2".

"Україна залишається його (формат "5+2", - ред.) шанувальником, але доводиться констатувати, що заходи з обговорення перспектив міжнародного визнання ПМР на території РФ, грубо порушують зобов'язання РФ, взяті на себе, як стороною переговорного процесу", - заявила Фриз, додавши, що активність РФ по Придністров'ю і в ситуації навколо Донбасу свідчить про системну і цілеспрямовану політику Росії щодо ігнорування міжнародних зобов'язань та сприяння гальмуванню процесів мирного врегулювання в регіоні

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Кремль став на бік "глави міністерства внутрішніх справ Луганської народної республіки" Ігоря Корнета в конфлікті з ватажком ЛНР Ігорем Теслярським.