ua en ru

У Раді заявили про байдужість Кабміну до питань фінансування житла для молоді

У Раді заявили про байдужість Кабміну до питань фінансування житла для молоді Фото: засідання комітету (iportal.rada.gov.ua)

У комітеті зазначили, що з 2015 року Кабмін не фінансував пільгове довготермінове кредитування молодим сім’ям на житло

Комітет Верховної ради України з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму заявляє про байдужість Кабміну до питань фінансування програми забезпечення молоді житлом. Про це сказав голова комітету Артур Палатний, передає інформаційне управління Апарату ВР.

За словами нардепа, в Україні з 1998 року діють державні житлові програми, які приймалися з головною метою - вирішення житлових проблем населення України, і для молоді в тому числі.

"З 2015 року урядом не було виділено жодної копійки на пільгове довготермінове кредитування молодим сім’ям на будівництво або придбання житла… Комітет щороку, по декілька разів, звертався до Кабінету міністрів про виділення коштів з держбюджету на зазначену програму. Проте, уряд залишається байдужим", - сказано у повідомленні.

Нагадаємо, як писало РБК-Україна раніше, комітет з питань сім'ї, молодіжної політики, спорту і туризму рекомендує Кабінету міністрів у законопроекті "Про державний бюджет України на 2019" передбачити видатки на держкредити молодим сім'ям та одиноким молодим громадянам на житло в розмірі 1 млрд гривень.

Парламент надав право переселенцям з інвалідністю ставати на соціальний квартирний облік.

РБК-Україна також повідомляло, що парламент передбачив забезпечення житлом військових, які прибули з окупованих територій.